1899 Γεννιέται στην Καλαμπάκα, γιος του Γεωργίου Ιωάννου και της Ειρήνης Βλάχου. (Το πραγματικό του όνομα είναι Ευάγγελος Ιωάννου). Την ίδια χρονιά η οικογένειά του μετακομίζει στην Αθήνα.
1906 Ο Τέλλος Άγρας βρίσκεται στο Λαύριο, όπου εκεί τελειώνει το δημοτικό και το ελληνικό σχολείο.
1907 Η πρώτη επαφή του με τον κόσμο των γραμμάτων γίνεται μέσα από συνεργασία στη στήλη αλληλογραφίας του περιοδικού Διάπλασις των Παίδων του Γρηγορίου Ξενόπουλου.
1911-1916 Αποτελεί σταθερό συνεργάτη της Διαπλάσεως, στη στήλη συνδρομητών με το ψευδώνυμο Τ.Άγρας. Πέντε χρόνια αργότερα καθιερώνεται ως μέλος-συντάκτης του περιοδικού δημοσιεύοντας το πεζογράφημα «Αποχαιρετισμός». Είναι η χρονιά που τελειώνει το Γυμνάσιο κι εγγράφεται στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Στο μεταξύ, έχει γίνει συνεργάτης περιοδικών όπως Λύρα, Βωμός, Νέοι.
1918 Λαμβάνει τα πρώτα του βραβεία επιβεβαιώνοντας τις λογοτεχνικές επιδόσεις του: βραβείο του Σεβαστοπούλειου Διαγωνισμού και βραβείο διηγήματος του περιοδικού Εσπερία του Λονδίνου.
1921 Επιδεικνύει κριτική ευστροφία στη διάλεξη για τον Κ. Π. Καβάφη στο Ελληνικό Ωδείο. Παράλληλα, επιμελείται κι εκδίδει τη μετάφραση γαλλόφωνων ποιημάτων του Ζαν Μωρεάς (συλλογή Στροφές).
1923-1924 Αποφοιτά από τη Νομική. Εργάζεται ως υπάλληλος στο Υπουργείο Γεωργίας.
1926 Επανέρχεται στην ποίηση του Ζαν Μωρεάς με νέες μεταφράσεις καθώς και μελέτημα γύρω από τη λογοτεχνική μετάφραση.
1927 Διορίζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Αρχίζει να γράφει στη Νέα Εστία από το πρώτο τεύχος κυκλοφορίας της ενώ γίνεται συνεργάτης διαφόρων άλλων λογοτεχνικών εντύπων (Γράμματα, Νέα Ζωή, Αλεξανδρινή Τέχνη κ.ά.)
1928 Συνεργάζεται ως λημματογράφος με τη Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια του Πυρσού
1934 Εκδίδεται η πρώτη ποιητική συλλογή του (Τα βουκολικά και τα εγκώμια) ενώ η δεύτερη (Καθημερινές) ακολουθεί το 1939 για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο. Χάρη σ’ αυτές τις δύο συλλογές, ο Άγρας συγκαταλέγεται στην ομάδα των νεορομαντικών ποιητών του ελληνικού Μεσοπολέμου μεταφέροντας στην ποιητική σκευή του τις επιδράσεις από τους Γάλλους συμβολιστές (Μποντλέρ, Βερλέν, Μαλαρμέ κ.λπ.). Μετά θάνατον θα κυκλοφορήσει η συλλογή Τριαντάφυλλα μιανής ημέρας (1966).
1938 Πεθαίνει ο πατέρας του κι αναγκαστικά μετακομίζει, μαζί με τη μητέρα του, στην οδό Αγαθουπόλεως. Λίγο αργότερα δοκιμάζεται η υγεία του, τόσο οργανικά όσο και ψυχολογικά με αποκορύφωμα τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.
1944 Τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την αποχώρηση των ναζί από την Αθήνα, πληγώνεται θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα στο πόδι.